صفر تا صد فواید و مضرات رژیم گیاهخواری

فهرست مطالب

امروزه بیشتر انسان‌ها متوجه شده‌اند برای اهدافی مانند لاغری یا زندگی سالم، باید رژیم غذایی داشته باشند. در واقع طبق نظر کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت، بدن ما نمایشگر مواد غذایی و برنامه خوراکی ماست. پس انتخاب یک رژیم غذایی سالم و استاندارد از نان شب هم واجب‌تر است. در میان تمام رژیم‌های غذایی که امروزه به‌صورت فراوان دیده می‌شود، رژیم غذایی گیاهخواری بیشتر از دیگر رژیم‌ها شهرت یافته و طرفداران خاص خود را پیدا کرده است.

اگر شما هم درباره این رژیم کنجکاو هستید یا قصد استفاده از آن را دارید، در این مطلب از مجله سلامتی لیمومی می‌خواهیم فواید و مضرات رژیم گیاهخواری را بررسی کنیم تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. دانستن بدی‌ها و خوبی‌های این رژیم کمک می‌کند تا در انتخاب خود بهتر عمل کنید.

فواید و مضرات رژیم گیاهخواری

رژیم گیاهخواری چیست؟

قبل از آنکه بخواهیم یک رژیم غذایی را نقد یا از آن تعریف کنیم، ابتدا باید آن را به خوبی بشناسیم. رژیم گیاهخواری در دنیای امروز، پا را فراتر از یک رژیم غذایی گذاشته و رفته رفته تبدیل به یک سبک زندگی متفاوت شده است. شاید بتوان گفت گیاهخواری تبدیل به یک مد شده و برای بسیاری از افراد، تبدیل به عادتی برای خاص نشان دادن خودشان شده است.

قطعا بسیاری از این افراد از فواید و مضرات رژیم گیاهخواری چیزی نمی‌دانند. رژیم گیاهخواری همان‌طور که از نامش پیداست، یک دستور غذایی خاص است که در آن فرد را از مصرف مواد گوشتی و فرآورده‌های حیوانی منع می‌کند. در این رژیم قوت غالب افراد خوراکی‌های گیاهی است.

البته در خود رژیم گیاهخواری تقسیماتی وجود دارد. عده‌ای مسیر افراطی‌تر را پیش گرفته‌اند و به خام گیاهخواری روی آورده‌اند. در گیاهخواری، افراد نه‌تنها حق خوردن گوشت را ندارند، بلکه استفاده از فرآورده‌های حیوانی مانند تخم مرغ و لبنیات هم برای آنان ممنوع است.

هدف رژیم گیاهخواری فقط کاهش وزن و رسیدن به فرم ایده‌آل نیست. بیشتر کسانی که از این رژیم استفاده می‌کنند با شعار محافظت از محیط زیست و حیوانات این رژیم را ترویج می‌کنند، اما آیا از مضرات رژیم گیاهخواری هم صحبت می‌کنند؟

مقاله پیشنهادی: رژیم گیاهخواری چیست؟ آیا این رژیم باعث کاهش وزن می‌شود؟

فواید و مضرات رژیم گیاهخواری

4 فایده رژیم گیاهخواری

همان‌طور که گفتیم، قصد ما بیان فواید و مضرات رژیم گیاهخواری به‌صورت بی‌طرفانه است. شاید این بررسی به شما کمک کند مسیر درست را انتخاب کنید. ابتدا قصد داریم به فواید و آثار مثبت رژیم گیاهخواری بپردازیم.

1- کاهش وزن و رسیدن به فرم ایده‌آل

رژیم گیاهخواری یکی از رژیم‌های لاغری است که در فرایند کاهش وزن بسیار مفید عمل می‌کند. تحقیقات نشان داده است افرادی که از این رژیم بهره می‌برند با سرعت بیشتری لاغر می‌شوند و به وزن ایده‌آل می‌رسند. از فواید رژیم گیاهخواری کاهش و کنترل وزن است.

2- کاهش کلسترول و فشار خون

کلسترول و فشار خون یکی از معضلات و بیماری‌های دامنگیر در جامعه امروز است. رژیم گیاهخواری می‌تواند این معضلات را کنترل کند و سطح آن را در بدن کاهش دهد.

3- دوری از دیابت

قند موجود در گیاهان قند طبیعی است و باعث افزایش قند خون نمی‌شود. از طرفی بسیاری از گیاهان دارای انسولین طبیعی هستند. رژیم گیاهخواری باعث درمان دیابت نمی‌شود، اما می‌تواند تا حد بسیار زیادی خطر ابتلا به آن را کاهش داده یا آن را کنترل کند.

4- تقویت اراده

در بررسی فواید و مضرات رژیم گیاهخواری، به مسائل روحی و روانی نیز باید توجه شود. یکی از فواید این رژیم، تقویت اراده است. خوراکی‌های گوشتی و فست فودی غالبا خوشمزه و دلچسب هستند. افرادی که رژیم گیاهخواری را دنبال می‌کنند، از اراده بهتری در مقابل خواسته‌های نفسانی خود بهره‌مند هستند.

فواید و مضرات رژیم گیاهخواری

4 ضرر رژیم گیاهخواری

صبر کنید، همه چیز با بیان فواید تمام نمی‌شود. بسیاری از مبلغان رژیم گیاهخواری تنها از فواید این رژیم صحبت می‌کنند، در صورتی که باید آن روی سکه را هم ببینید. در این قسمت با بخشی از مضرات این رژیم آشنا شوید.

1- ضعف جسمی

رژیم گیاهخواری، یک برنامه غذایی محدود است. گیاهان و خوراکی‌های طبیعی به هر اندازه که مفید باشند، باز هم خالی از یک سری از مواد مهم برای بدن هستند. تحقیقات نشان داده است یکی از اصلی‌ترین مشکلات در رژیم گیاهخواری، ضعف شدید جسمی و تحلیل قوای بدنی است. این افراد بیشتر از افراد معمولی خسته می‌شوند.

2- فقر ویتامین و پروتئین

یکی از مضرات اصلی رژیم گیاهخواری، فقر ویتامین و پروتئین در بدن انسان است. بسیاری از پروتئین‌ها و مواد معدنی خاص و مورد نیاز بدن انسان، در گوشت‌ها و منابع حیوانی وجود دارد. گیاهخواران بدن خود را از دسترسی به این مواد محروم می‌کنند. این اتفاق می‌تواند عامل بروز بسیاری از بیماری‌های خطرناک و در مواردی سرطان نیز بشود. ویتامین‌های ب2، ب6، ب‌12، اسیدفولیک و عناصری مانند روی و آهن، منگنز و… در گوشت و فرآورده‌های حیوانی وجود دارد و از طریق مصرف این مواد جذب بهتری دارند.

فواید و مضرات رژیم گیاهخواری
 

3- ضعف استخوانی

از آنجاکه جذب مواد مغذی مانند کلسیم، برای افراد گیاهخوار بسیار پایین است، این افراد از ضعف ساختمان استخوانی بهره‌مند هستند. این اتفاق در دوره کودکی و نوجوانی بیشتر دیده شده است و باعث وارد شدن آسیب‌های جدی به ساختمان بدن می‌شود.

4- مشکلات روحی و روانی

از آنجاکه رژیم گیاهخواری یک برنامه متفاوت است، مواردی مانند محدودیت در انتخاب‌ها، نبود گزینه مناسب در منوی رستوران‌ها، توجه اطرافیان و پیدا نکردن محصول مناسب برای خوردوخوراک، می‌تواند باعث وارد شدن آسیب‌های روحی و روانی به افراد شود.

تاثیر رژیم گیاهخواری بر زنان باردار و شیرده و کودکان و نوجوانان

در بررسی فواید و مضرات رژیم گیاهخواری، با جنبه‌های مختلف این رژیم آشنا شدید. این نکته را نیز باید لحاظ کنید که این برنامه غذایی برای گروه‌های نوجوانان و کودکان و همچنین زنان باردار و شیرده، بسیار خطرناک است.

در این مراحل بدن این افراد نیاز به جذب موادی دارد که در گیاهان کمتر دیده می‌شود. به‌صورت کلی، برای انتخاب یک رژیم غذایی کامل، باید برنامه‌ای را انتخاب کنید که فواید بیشتری نسبت به مضراتش داشته باشد. در رژیم گیاهخواری، مضراتی که وجود دارند، خطرات زیادی برای سلامتی دارند و در کل این رژیم توصیه نمی‌شود.

اگر باز هم به این رژیم غذایی علاقه‌مند بودید حتما از نظر پزشک یا متخصص با تجربه در این حوزه استفاده کنید.

نکته 1: این مطلب برای آگاهی شما عزیزان تهیه شده و لیمومی هیچگونه مسئولیتی در قبال آن ندارد.

نکته 2اگر در حال اجرای رژیم لیمومی هستید، باید طبق برنامه‌تان عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. متخصصان لیمومی تمام توصیه‌های لازم را در برنامه‌ غذایی‌تان لحاظ کرده‌اند.

این مقاله را برای دوستان خود ارسال کنید

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید سردبیر منتشر می‌شود.

مطالب مرتبط

پربازدیدترین مطالب

درباره ما

برند لیمومی از سال 1395 شروع به فعالیت کرده و با همکاری متخصص و مشاور تغذیه، آقای حمیدرضا روشندل، انواع رژیم‌های تناسب‌اندام را ارائه می‌دهد. لیمومی با بهره‌گیری از علم مزاج‌‌شناسی و رژیم درمانی نوین، رژیم‌های منحصربه‌فردی را برای گروه‌های سنی مختلف صادر می‌کند.

ما را دنبال کنید

درباره ما

برند لیمومی از سال 1395 شروع به فعالیت کرده و با همکاری متخصص و مشاور تغذیه، آقای حمیدرضا روشندل، انواع رژیم‌های تناسب‌اندام را ارائه می‌دهد. لیمومی با بهره‌گیری از علم مزاج‌‌شناسی و رژیم درمانی نوین، رژیم‌های منحصربه‌فردی را برای گروه‌های سنی مختلف صادر می‌کند.

ما را دنبال کنید